Opis
Przeznaczenie
- placówki zbiorowego żywienia
- zakłady przetwórstwa owocowo-warzywnego
- hotele
- catering
- stołówki
Zalety
- posiada regulację prędkości obrotów pozwalającą na optymalne dopasowanie urządzenia do rodzaju rozdrabnianych warzyw, owoców, serów i zapewniającą jednocześnie wysoką jakość szatkowania
- wysoka jakość i wydajność szatkowania
- przeznaczona do szatkowania warzyw i owoców oraz do rozdrabniania sera
- zaprojektowana do zastosowania w placówkach zbiorowego żywienia (restauracje, hotele, szpitale, stołówki, pizzerie, bary szybkiej obsługi jednostki wojskowe), w barach sałatkowych, zakładach przetwórstwa owocowo – warzywnego i w kuchniach cateringowych
- wyposażona w duży wsyp i koryto, o gładkich powierzchniach i zaokrąglonych brzegach, mieszczące większość produktów w całości
- tarcze tnące napędzane bezpośrednio przez mocny silnik z przekładnią ślimakową, zapewniające wysoką niezawodność urządzenia
- zastosowano dysk ewakuacyjny do wyrzutu pokrojonych produktów (warzywa, owoce) z komory krojenia, szczególnie przydatny w przypadku krojenia delikatnych produktów tj. pomidor, ananas.
- łatwa wymiana tarcz tnących dzięki zastosowaniu zamka bagnetowego
- szeroki asortyment tarcz tnących obejmujący plastry, słupki, frytki, wiórki, miazgę, kostkę, wyposażonych w wymienne ostrza i elementy ścierne wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, hartowane i precyzyjnie ostrzone
- tarcze kostki dostosowane do szatkowania warzyw surowych i gotowanych
- urządzenie wyposażone w magnetyczny system bezpieczeństwa
- wykonana z materiałów nierdzewnych, w sposób umożliwiający łatwe czyszczenie urządzenia
- prosta i łatwa w obsłudze serwisowej
- wydajność 100 – 250kg na godzinę
- zasilanie jednofazowe 230V/50Hz lub trójfazowe 400V/50Hz , moc silnika 0,55kW
- średnica noży tnących 264 mm
Foldery urzadzeń do pobrania: