Krajalnice Bizerba użytkowane są coraz częściej w Polskich sklepach spożywczych, delikatesach i supermarketch. Te krajalnice przemysłowe są duże maszyny z unoszeniem tacy po jednej stronie i okrągłej tarczy i osłony tarczy na drugą. Aby ich użyć, pracownicy deli przesuń duży kawał wędliny lub ser na tacę i przenieść go tam iz powrotem po tarczy, tworząc plastry różnej grubości. Od krajalnice Bizerba uzyskać wiele zużycia na co dzień, producenci polecam naostrzyć nóż każdego dnia, jak również. Ta konserwacja zapewnia schludny lunchmeats i zadowolonych klientów.
Instrukcja
• Wsuń podajnik skrawania całą drogę z dala od krajalnicy Bizerba. Obrócić korby w dolnej krajalnicy do przesuwania tacy po lewej stronie ostrza do jego najszerszym miejscu. Normalnie, to tacy kontroluje grubość mięs i serów.
• Zbadaj ostrza ostrzenia Bizerba. Na spodzie, zobaczysz dwa koła pod określonymi kątami. Góra temperówka ma srebrną metalową bar wychodzi i dół z wierzchu.
• Przesuń wygiętą belkę temperówka na górze tacy grubości z kołami przeciwko tacy. Przesuń ostrzenia w kierunku ostrza, aż poczujesz, temperówka kliknięcia. Taca i temperówka posiada odpowiednie wycięcia, które pasują idealnie razem.
• Obróć pokrętło na końcu wygiętego pręta, aby dokręcić temperówka przed tacy grubości. Poruszaj się temperówka bitowej; nie należy poruszać.
• Włącz krajalnicy Bizerba więc ostrze obraca.
• Obróć pokrętło na szary przed ostrzenia Bizerba w dół, do 1 na stronie temperówka. Trzymaj go na 30 sekund, a następnie włącz szare pokrętło w górę do dwóch na trzy sekundy.
• Wyłącz temperówka i krajalnicy. Usuń temperówka z krajalnicy i schował.
• Ostrożnie przetrzeć krajalnicy do usuwania kurzu z temperówka.