Steaker BIZERBA S 121

Urządzenie wielofunkcyjne do cięcia w paseczki i zmiękczania mięsa w trybie pracy ciągłej

Opis

Przeznaczenie

  • zakłady przetwórstwa produktów spożywczych
  • urządzenie w szczególności nadaje się do przetwarzania serów, mięsa oraz innych produktów mięsnych z funkcja automatycznego doprowadzenia.

Zalety

  • krojenie w paseczki oraz zmiękczanie mięsa w jednym urządzeniu
  • urządzenie energooszczędne, charakteryzujące się cichą pracą bez nagrzewania się dzięki technologii Emotion
  • obsługa od frontu oraz kompaktowa obudowa to czysta ergonomia pracy
  • urządzenie optymalnie przygotowane do krojenia na szalki gastronomiczne 325 x 353 mm
  • integracja z A 400 FB lub A 500 celem uzyskania kompletnej linii produkcyjnej dla produktów typu Convenience (łatwe w przygotowaniu),
  • spełnia wszystkie wytyczne dot. higieny zgodnie z normą NSF ANSI 8/2010
  • szeroki obszar wylotowy dostępny z trzech stron gwarantuje czyste odkładanie produktu
  • idealny do podstawiania i podsuwania szalek gastronomicznych
  • dwuczęściowe wkłady tnące można wyjąć z korpusu bez użycia narzędzi i przenieść do zmywarki w celu dokładnego umycia
  • urządzenie jest niewywrotne oraz stabilne dzięki szerokiej powierzchni rozstawienia
  • transparentna osłona z tworzywa sztucznego ogranicza ryzyko przypadkowego kontaktu z urządzeniem
  • W celu automatycznego krojenia produktów w paseczki istnieje możliwość połączenia urządzenia z wlotem rolkowym bezpośrednio za przenośnikiem taśmowym. W ten sposób klient zyskuje kompletną linię produkcyjną przewidzianą dla produktów typu Convenience (łatwych w przygotowaniu).
  • Istnieje możliwość wymiany wkładów od 4 do 20 milimetrów bez użycia narzędzi oraz bez ingerenci personelu. Dwa walce noża to gwarancja dokładnych rezultatów krojenia: walce odgraniczają ryzyko zakleszczenia się produktu lub zmiażdżenia.
  • Urządzenie Carneoline S121 zostało wyposażone w wydajny silnik z wewnętrznym systemem schładzania – wyjątkowo higieniczne rozwiązanie, ponieważ obudowa nie wymaga dodatkowych otworów wentylacyjnych, a napęd Emotion® sprawia, że urządzenie pracuje wyjątkowo cicho.

 

Opcje :

  1. Wkład do zmiękczania S011
  2. Wkład tnący S012
  3. Wkład do krojenia w paseczki S021
  4. Szyb wlotowy
Steaker Bizerba S 121
Steaker Bizerba S 121
stopień ochrony: IP 33
Napięcie: 120 V / 230 V, Technika napędu Emotion®
Tworzywo obudowy: stal szlachetna, nierdzewna, tworzywo sztuczne, dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi
Wymiary zewnętrzne dł. x szer. x wys.: 405 x 350 x 456 mm / 15,9” x 13,8” x 18”
Maksymalne wymiary produktu: grubość: 30 mm / 1,2”, szerokość: 195 mm / 7,7”
Wkłady tnące: 4 do 20 mm szerokości paseczka, funkcja zmiękczania oraz nacinania mięsa