Opis
Automatyczne, wertykalne krajalnice przemysłowe, łączące technologię wagową z wysoką wydajnością oraz integracją sieciową. Precyzyjne krojenie plasterków z systemem odkładania i transportu; zintegrowany moduł wagowy oraz interfejsy cyfrowe – to wartości nowej generacji maszyn do serwisu spożywczego. Nowoczesna i bezpieczna obsługa poprzez intuicyjny dotykowy terminal z piktogramami dla szybkiej obsługi. Otwarte i dopasowane do indywidualnych wymagań Klientów aplikacje (np. „line solution”, moduł interleaver).
Zalety i funkcjonalności:
- Krojenie porcji stałowagowych bezpośrednio na taśmie wagowej (rozwiązanie unikatowe!)
- Krojenie produktów w temperaturze od +4 do -6º C
- Kontrola tendencji. Waga porcji docelowej gwarantowana już od 4 plasterków
- Krojenie porcji stałowagowych w pakowalniach do dowolnych form
- Automatyczne krojenie, odkładanie i transport produktów (wędliny, mięso, sery)
- Praca z długim produktem maks. 600 mm (dł.)
- Możliwość krojenia 2-3 produktów jednocześnie (np. salami)
- Odkładanie na taśmie w różnych formach i kształtach: rzędy („gonty”), słupki/sztaple (h=60 mm), okręgi oraz wzory wektorowe (grafiki wektorowe wysyłane do maszyny)
- Wydajność*: 80 plasterków na minutę. Zwiększona wydajność w stosunku do A400 o >15%
- Funkcjonalność szybkiego krojenia „FastSlice”
- Regulacja liczby obrotów noża, prędkości i skoku sań oraz prędkości odkładania bijaka
- System start-stop (fotokomórka na taśmie w celu dostosowania procesu krojenia do optymalnej obsługi procesu)
- Funkcja przygotowania maszyny do procesu ostrzenia/czyszczenia. W przypadku ostrzenia nóż nie musi być demontowany
- Zapisywania danych PLU (artykułów) bezpośrednio na terminalu (zabezpieczenie danych produkcyjnych) lub zdalnie (z poziomu PC poprzez Ethernet)
- Intuicyjna obsługa niezależna od języka poprzez piktogramy szybkich funkcji („kafelki” analogicznie do systemu Windows). Menadżer kafelków dla szybszej pracy.
- Zarządzanie danymi PLU oraz zdefiniowanymi użytkownikami. Szybka praca i przezbrojenie
- Wizualizacja PLU (możliwość wgrania zdjęcia produktu oraz obrazu krojenia)
- Komunikaty błędów oraz komunikaty dla użytkownika w celu zwiększenia interakcji
- Remote service. Raportowanie oraz monitoring danych (opcja poprzez software Bizerba)
Główne parametry techniczne:
- Grubość krojenia 0,3-12 mm
- Nóż: Ø 330 mm Ceraclean®
- Sanie dla długiego produktu: maks. 600 mm
- Maksymalny rozmiar produktu krojonego: Ø 240 mm x 180 mm (Sz x W)
- Minimalna średnica Ø krojonego produktu: 50 mm
- Waga kontrolna
- Obudowa: anodowane aluminium / IP x5; elementy robocze ze stali nierdzewnej
- Taśma transportowa druciana ze stali nierdzewnej (długość użytkowa 1170 mm)
- Przytrzymywacz produktu: wertykalny, higieniczny wg standardów NSF
- Taśma druciana z fotokomórką
- Mobilny stojak
- Port USB 2.0 dla backup danych i aktualizacji
- Mocny silnik w klasie Ee (energooszczędność oraz kontrola pracy silnika w ramach procesu krojenia)
- Napięcie: 220-240V 50/60Hz
- Opcja: interfejs I/O
* Wydajność zależy m.in. od rodzaju produktu krojonego, stylu krojenia i odkładania, wagi docelowej porcji.
Zapytaj o cenę pod numerem telefonu 126340544 lub mailowo na adres: info@polkas.pl