Multivac – Pakowarka próżniowa P300

Pakowarki P300 z serii Baseline to wysokiej jakości kompaktowe, higieniczna i niezawodne urządzenia polecane do sklepów mięsnych, restauracji, hoteli oraz hipermarketów.

Cena: 2910,00 EUR netto

Kategoria:

Opis

Przeznaczenie

  • Sklepy mięsne
  • Markety
  • Restauracje
  • Hotele
  • Szpitale
  • Firmy cateringowe

Zalety

• Obudowa zrobiona z nierdzewnej stali
• Przezroczysta pokrywa komory ze szkła akrylowego
• System łagodnego odpowietrzania
• Listwa z podwójnym zgrzewem oddzielającym
• Wkładka skośna i płyty wypełniające
• Przycisk „szybki stop“ dla próżni
• Możliwość zapisu trzech programów

Sterowanie MULTIVAC MCB01 z następującymi cechami:
• Wyświetlacz LCD
• Wskaźnik poziomu próżni
• 3 pamięci na programy
• Przycisk „szybki stop” dla przerywania procesu ewakuacji i gazowania
• Funkcja ochrony pompy

Przyłącza elektryczne: 220–240V, 50–60Hz, 0,90kW, 5,6A/ 100–115V, 50–60Hz, 0,90kW, 12,5A

Materiały wysokiej jakości

Długość listwy zgrzewającej: 420 mm
Wymiary komory: szerokość: 440 mm (użytkowa 420 mm), długość: 480 mm (użytkowa 420 mm), wysokość: 170 mm
Wymiary maszyny: szerokość: 520 mm, długość: 640 mm, wysokość przy zamkniętej pokrywie: 400 mm, przy otwartej pokrywie: 745 mm
Pompa próżniowa: Multivac 20 m3/h
System zgrzewania: Podwójny zgrzew ze szwem oddzielającym i wymienną listwą

Obudowa i komora próżniowa maszyn serii BASELINE są wykonane z wysokiej jakości nierdzewnej stali. Pokrywa komory wykonana jest z odpornego szkła akrylowego (pleksiglasu – PMMA). Użyte materiały przyczyniają się do łatwego czyszczenia i długiego okresu użytkowania.
Przezroczysta pokrywa komory
Dzięki zastosowaniu pokrywy ze szkła akrylowego cały proces pakowania może być monitorowany. Szeroko otwierająca się pokrywa komory umożliwia łatwe włożenie worka z produktem przed zapakowaniem i wyjęcie go po zapakowaniu.
Podwójny zgrzew oddzielający
Maszyny komorowe BASELINE zamykają worek pierwszym 3-milimetrowym zgrzewem, a drugi 1-milimetrowy umożliwia łatwe oddzielenie nadmiaru folii.
W rezultacie otrzymujemy bezpiecznie i schludnie zapakowany produkt.
System łagodnego odpowietrzania
Kiedy produkt z ostrymi krawędziami jest pakowany np. mięso z kością, porcje ryb z ośćmi itp., worek obkurcza się delikatnie wzdłuż krawędzi pakowanego produktu. Minimalizuje to ryzyko przebicia worka.
Skośna wkładka
Zapobiega wyciekom z woreczka w trakcie pakowania produktów płynnych. Woreczek jest umieszczany w pożądanej pozycji dostosowanej przy pomocy magnetycznego wspornika.
Płyty wypełniające
Redukują one objętość komory podczas pakowania produktów o małych gabarytach. Dzięki płytom wypełniającym w komorze znajduje się mniej powietrza do odessania a tym samym czas samego procesu pakowania jest o wiele krótszy.
Przycisk „szybki stop” dla próżni
Kiedy naciśniemy przycisk „szybki stop” proces ewakuacji powietrza zostaje natychmiast zatrzymany. Funkcji tej używa się do zatrzymania próżnowania kiedy zostanie osiągnięty punkt zagotowania pakowanego płynu.
Możliwość zapisania własnych programów
Pod trzema przyciskami można zaprogramować z góry zadane wartości osiąganej próżni oraz czasu zgrzewania. W przypadku maszyn z opcją gazowania można również zapisać i te ustawienia.
MULTIVAC Hygiene Design™
Wszystkie komorowe maszyny Multivac BASELINE zbudowane są według filozofii Hygiene Design i dlatego mogą mieć zastosowanie w zakładach produkcyjnych, w których wymagany jest najwyższy stopień czystości i higieny. Maszyny te są tak zaprojektowane by można je było czyścić i dezynfekować z użyciem przeznaczonych do tego celu płynów. Łatwe w utrzymaniu materiały i gładkie powierzchnie zapewniają szybkie i proste czyszczenie.
Demontowalne wkładki
Idealny dostęp do komory zapewnia szeroko otwierająca się pokrywa. Płyty wypełniające, wkładka skośna i listwa zgrzewająca mogą być wyjęte bez narzędzi, w kilku prostych ruchach.
Płaski panel sterujący
Wystarczy przetarcie ściereczką by usunąć zanieczyszczenia z wyświetlacza pokrytego folią.
Opcja gazowania
Maszyny komorowe P200, P300 i P400 są dostępne w razie potrzeby z opcją gazowania. Gaz obojętny działa przeciwko bakteriom poprzez redukcję tlenu w opakowaniu. Produkty wrażliwe na ciśnienie są chronione dlatego nie dochodzi do rozerwania woreczka przez ostre krawędzie produktu.