Opis
Przeznaczenie
- zakłady przetwórstwa produktów spożywczych
- urządzenie w szczególności nadaje się do przetwarzania serów, mięsa oraz innych produktów mięsnych z funkcja automatycznego doprowadzenia.
Zalety
- krojenie w paseczki oraz zmiękczanie mięsa w jednym urządzeniu
- urządzenie energooszczędne, charakteryzujące się cichą pracą bez nagrzewania się dzięki technologii Emotion
- obsługa od frontu oraz kompaktowa obudowa to czysta ergonomia pracy
- urządzenie optymalnie przygotowane do krojenia na szalki gastronomiczne 325 x 353 mm
- integracja z A 400 FB lub A 500 celem uzyskania kompletnej linii produkcyjnej dla produktów typu Convenience (łatwe w przygotowaniu),
- spełnia wszystkie wytyczne dot. higieny zgodnie z normą NSF ANSI 8/2010
- szeroki obszar wylotowy dostępny z trzech stron gwarantuje czyste odkładanie produktu
- idealny do podstawiania i podsuwania szalek gastronomicznych
- dwuczęściowe wkłady tnące można wyjąć z korpusu bez użycia narzędzi i przenieść do zmywarki w celu dokładnego umycia
- urządzenie jest niewywrotne oraz stabilne dzięki szerokiej powierzchni rozstawienia
- transparentna osłona z tworzywa sztucznego ogranicza ryzyko przypadkowego kontaktu z urządzeniem
- W celu automatycznego krojenia produktów w paseczki istnieje możliwość połączenia urządzenia z wlotem rolkowym bezpośrednio za przenośnikiem taśmowym. W ten sposób klient zyskuje kompletną linię produkcyjną przewidzianą dla produktów typu Convenience (łatwych w przygotowaniu).
- Istnieje możliwość wymiany wkładów od 4 do 20 milimetrów bez użycia narzędzi oraz bez ingerenci personelu. Dwa walce noża to gwarancja dokładnych rezultatów krojenia: walce odgraniczają ryzyko zakleszczenia się produktu lub zmiażdżenia.
- Urządzenie Carneoline S121 zostało wyposażone w wydajny silnik z wewnętrznym systemem schładzania – wyjątkowo higieniczne rozwiązanie, ponieważ obudowa nie wymaga dodatkowych otworów wentylacyjnych, a napęd Emotion® sprawia, że urządzenie pracuje wyjątkowo cicho.
Opcje :
- Wkład do zmiękczania S011
- Wkład tnący S012
- Wkład do krojenia w paseczki S021
- Szyb wlotowy
Steaker Bizerba S 121
Steaker Bizerba S 121
stopień ochrony: | IP 33 |
---|---|
Napięcie: | 120 V / 230 V, Technika napędu Emotion® |
Tworzywo obudowy: | stal szlachetna, nierdzewna, tworzywo sztuczne, dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi |
Wymiary zewnętrzne dł. x szer. x wys.: | 405 x 350 x 456 mm / 15,9” x 13,8” x 18” |
Maksymalne wymiary produktu: | grubość: 30 mm / 1,2”, szerokość: 195 mm / 7,7” |
Wkłady tnące: | 4 do 20 mm szerokości paseczka, funkcja zmiękczania oraz nacinania mięsa |