Opis
Przeznaczenie
- zakłady mięsne
- handel spożywczy
- sklepy specjalistyczne
- gastronomia
- sieci cateringowe
Krajalnica Automatyczna BIZERBA VS 12D – prezentacja:
Zalety
- idealnie nadaje się do krojenia produktów takich jak: kiełbasa, szynka, boczek, pieczone, wędzone i gotowane mięso, steki, ser żółty
- grubość krojenia: 0-12 mm (do 24 mm w trybie półautomatycznym)
- funkcja automatycznego układania plastrów oraz możliwość zapisu sposobu ich układania w formie programów użytkowych:
- Układanie na płasko w trzech rządach wzdłuż i w poprzek
- Układanie w stos plastrów jednego produktu
- Układanie plasterków jednego produktu do 4 stosów jeden za drugim
- Układanie w gwiazdy lub rozety
- możliwość regulowania wydajności krojenia od 30-75 plastrów na minutę
- średnica noża: 330 mm uniwersalny do wędlin i sera (opcja: nóż stalowy do wędlin i nóż teflonowy do sera)
- obudowa wykonana z anodowanego aluminium.
- panel operatora z foliowaną dotykową klawiaturą
- programowanie krojenia (klawisz SET)
- 3 prędkości krojenia i 3 skoki sań dające możliwość dostosowania pracy do określonego produktu.
- przestawna podpórka – efektywne wsparcie krojenia piętek w dolnym obszarze noża
- stół do odkładnia pokrojonych plastrów do wymiarach 254×346 mm
- profilowane poziome sanie z przytrzymywaczem produktu.
- wzmocniona płyta oporowa przyjmująca duże obciążenia
- higiena pracy: szybkie czyszczenie poprzez demontaż części składowych, sanie odchylane do wygodnej pozycji.
- bezpieczeństwo: pozycja poniżej „0” (czarne pole na gałce)
- ostrzenie noża poprzez dedykowaną ostrzałkę
- menu serwisowe w celu diagnozy usterek
- przestrzeń instalacji = 515 x 430 mm (na blacie)
- przestrzeń pracy = 800 x 980 mm
- zasilanie jednofazowe 230V/120 V 50Hz
Krajalnica BIZERBA VS 12 D (widok od frontu)