Opis
Przeznaczenie
- małe i średnie placówki handlowe
- sklepy spożywcze, mięsne
- gastronomia
Zalety
- jednoczęściowa płyta oporowa z kanałem drenażowym i podwyższoną krawędzią stołu co zapobiega ociekaniu płynów na ladę.
- możliwość mycia ostrzarki w zmywarce.
- umożliwia higieniczne krojenie dużych porcji mięsa, wędlin i serów.
- zapotrzebowania na energię niższe o 1/3 w stosunku do urządzeń konkurencyjnych.
- brak zużycia energii w trybie standby.
- podwyższone nóżki ułatwiające czyszczenie powierzchni pod krajalnicą
- regulacja grubości krojenia od 0-3 mm.
- energooszczędny silnik zużywający o 35% mniej energii
- obudowa wykonana z anodowanego aluminium
- nóż o średnicy 330 mm
- sanie nachylone pod kątem 25 st
- podwyższone nóżki w obudowie.
- krajalnice Bizerba zapewniają krojenie z maksymalnym zyskiem, resztki ograniczone do kilkugramowej piętki
Ręczna krajalnica Bizerba GSP V to nowoczesne urządzenie charakteryzujące się gładką powierzchnia bez kantów i naroży, posiadające łatwy dostęp do obszarów wymagających częstego mycia oraz demontażu. Liczne szczegóły konstrukcji tj. duży odstęp pomiędzy nożem a korpusem silnika, powiększony przelot krojonego produktu a przede wszystkim kompaktowe wzornictwo sprawiają iż czyszczenie krajalnicy jest szybkie i proste.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości aluminium anodowanego krajalnica Bizerba GSP V jest urządzeniem praktycznie niezniszczalnym. Drobne części składowe są wyjątkowo łatwe w demontażu. W skład podstawowego wyposażenia krajalnicy wchodzi ostrzarka służąca do ostrzenia noża wraz z zestawem przyborników.
Dużą zaletą krajalnicy Bizerba GSP V jest wysokie bezpieczeństwo i komfort pracy, które zapewnia osłona rąk oraz ukośne sanie.
Na uwagę zasługuje również wyjątkowo cichy i energooszczędny silnik zużywający do 35% mniej energii niż urządzenie konkurencyjne dostępne na rynku.